Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1/2 liter paradicsom szósz (natúr) vagy feleannyi sűrített paradicsom felhígítva vízzel
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 répa
- 1 kk bors
- 1 púpos kk bazsalikom
- 1 púpos kk oregano
- 1/2 kg spagetti
- 20 dkg sajt (reszelni való, a képen mozzarella)
- olaj
- só
- víz
Nekem nem volt otthon olíva olajam így sima étolajban tettem fel az apróra vágott vöröshagymát. Utána küldtem a lereszelt sárgarépát és a szétnyomott fokhagymát. Amikor a hagyma üvegessé vált, beleszórtam egy púpos kiskanálnyi sót és a többi fűszert. A darált húst is ekkor tettem az edénybe. Folyamatosan kevergettem, inkább sütöttem, mint főztem, és amikor a hús kezdett sülni, öntöttem rá egy kis vizet, és tíz-tizenöt percig még pároltam fedő alatt. Ezek után már csak a paradicsomot kellett beleönteni, kavargatni, hadd rotyogjon együtt az egész egy kicsit, és ezzel el is készült a szósz.
A tésztát bő vízben tettem föl, és nem felejtettem el megsózni a vizet. Amikor megfőtt, leszűrtem, a szűrőben a tésztát hideg vízzel leöblítettem, majd az edénybe egy kis olajat öntve összerázzam, hogy ne legyen ragadós.
A sajtot én mindig előre lereszelem, így könnyebb rátenni, és kész!
Elkészítési idő: 30 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése