Kimondottan az ő kérésére ezúttal fényképeket is mellékelek a recepthez, hogy látható is legyen az eredmény. Az ételfotózás egészen távol áll tőlem, és erre a célra egy régi kompakt gépet használtam. Amit lehetett, azt a legamatőrebb módon oldottam meg, mert lusta vagyok. Vakuztam, és félig oda sem néztem. Ilyenek lettek a képek:
- 500gr túró
- 2 tojás
- 1 púpos ek gríz,
- 1 púpos ek liszt,
- kevés citromlé
- só,
- késhegnyi szódabikarbóna.
- Tálaláshoz: tejföl, porcukor vagy lekvár
Csak össze kell keverni egy jól formázható masszává az összetevőket, és forró olajban kisütni a fánkszerűen lyukasra formázott tésztát. A tálalásnál jól oda kell figyelni, mert ha az ember egy pillanatra leveszi a szemét a papanasi-ról, az hajlamos azonnal eltűnni valakinek a szájában.
Elkészítési idő: 20 perc
Használ, ha egy fél órát pihenteted a masszát és csak utána formázod, nagyon jó recepted van!
VálaszTörlés